word lid

"In groep leer je pas echt nadenken over de lessen"

Bij PAL (Peer Assisted Learning) krijgen eerstejaarsstudenten de mogelijkheid om in groepjes met ouderejaarsstudenten te discussiëren over verschillende onderwerpen uit de lessen. Tijdens verschillende sessies doorheen het jaar worden op die manier moeilijke opleidingsonderdelen doorgrond, zoals Inleiding tot de Rechtswetenschappen, Staatsrecht, Bestuursrecht...

Wat is jouw rol binnen PAL?

  • Tutees (eerstejaarsstudenten)

    De PAL tutees zijn de eerstejaarsstudenten. Tijdens de PAL-sessies worden extra oefeningen gemaakt, kunnen laagdrempelig vragen gesteld worden, wordt er in discussie gegaan over bepaalde onderwerpen, etc. Bovendien leer je op die manier mensen van je eigen leeftijd en ouderejaars kennen. Elk semester verschijnt er een inschrijvingslink voor PAL op Toledo.

  • Tutors (ouderejaarsstudenten)

    De PAL tutors zijn de ouderejaarsstudenten die helpen om moeilijke onderwerpen te doorgronden. In het begin van elk semester zal er een inschrijvingslink online komen waarin de tutoren hun voorkeuren kunnen doorgeven voor de sessies die zij willen geven. Daarna zullen de PAL-coördinatoren via Toledo ervoor zorgen dat de eerstejaars zich kunnen inschrijven en dat ze gekoppeld worden aan hun PAL-tutors. Op het einde ontvangen de PAL tutors ook een PAL-certificaat.

Onze Partners

Website by Weichie