word lid
 • Wat is de VRG Jobbeurs?

  Op de VRG Jobbeurs zijn meer dan 70 kantoren aanwezig. Voor de Leuvense student is dit de uitgelezen kans om uitgebreid kennis te maken met allerhande kantoren, overheidsorganisaties en andere bedrijven.

  De VRG Jobbeurs is de ideale gelegenheid om je netwerk uit te breiden of om gewoon meer informatie te vergaren over rechtstakken en ondernemingen. Voor veel studenten is het ook een eerste opstap richting een stage op job. De jobbeurs geeft een ruim aanbod aan bachelor- en masterstudenten om hun toekomst uit te stippelen.

 • Wat verwachten kantoren?

  Je beslist grotendeels zelf waar je gesprek over zal gaan. Je denkt daarom best goed na op voorhand wat je wil bereiken met een gesprek: een stage, een job, informatie over een rechtstak, informatie over een onderneming, etc. Op de jobbeurs solliciteer je nog niet direct voor een stage of job. Quasi alle kantoren staan er wel voor open om cv's in ontvangst te nemen. Bij sommige kantoren zal je daarna nog online moeten appliceren, anderen zullen je zelf contacteren als je een interessant profiel hebt.

 • Wat zeg ik best als ik op een kantoor afstap?

  De vraag van één miljoen. Helaas is er niet één vast antwoord op die vraag. Besef dat de vertegenwoordigers van een kantoor ook maar doodnormale mensen zijn zoals iedereen. Hoewel de tactiek van persoon tot persoon verschilt, leg je best eerst uit wat je doel is. Waarom stap je op een kantoor af? Wil je informatie over een rechtstak of over het kantoor, zoek je een stage, zoek je een vaste job, etc.

 • Welke rechtstakken kan ik terugvinden op de jobbeurs?

  Traditioneel is er een sterke vertegenwoordiging van kantoren fiscaal en economisch recht. Toch proberen we elk jaar een divers aanbod aan rechtstakken naar de jobbeurs te halen: familierecht, arbeidsrecht, sociale zekerheidsrecht, internationaal en Europees recht, administratief recht, etc. Ook zullen er enkele overheidsinstellingen aanwezig zijn.

 • Welke kleren draag ik best op de jobbeurs?

  Stadskledij. Je kleedt je op je best om een goede indruk achter te laten bij alle aanwezigen. Een kostuum, mantelpak of dergelijke is daarbij geen overbodige luxe. Iedereen is natuurlijk welkom om te komen piepen in eender welke kledij. Kantoren zullen, als ze de keuze hebben, waarschijnlijk wel de voorkeur geven aan iemand in verzorgde kledij bij aanwervingen. Voor de bezorgde lezer: verzorgde kledij is niet noodzakelijk synoniem aan prijzige kledij. Er zijn klassevolle kleren aan democratische prijzen verkrijgbaar.

 • Wat als ik nog geen job wil?

  Je kan zowel stages als jobs vinden op de VRG Jobbeurs. Daarnaast kan je vrijblijvend informatie inwinnen bij allerlei juridische kantoren en instellingen. Ten slotte is de VRG Jobbeurs de ideale gelegenheid om aan netwerking te doen en op die manier je verdere carrière te lanceren.

 • Kan ik als bachelorstudent al naar de jobbeurs komen?

  Vanzelfsprekend. Aardig wat kantoren zijn op zoek naar een zomerstagiair. Daarnaast vinden kantoren het ook helemaal niet vreemd als je gewoon jezelf komt voorstellen en meer informatie vraagt over het kantoor of een rechtstak. Je moet daarom nog niet noodzakelijk effectief op zoek zijn naar een stage of job.

 • Wat als ik nog vragen heb?

  Nog vragen? Dan kan je een e-mail sturen naar pr@vrg.be. We beantwoorden met plezier al jouw vragen.

Onze Partners

Website by Weichie